FRUCTEX SA

Bacau

Adresa: Romanului, nr. 237 (Cod postal:600378), Bacau, Jud. Bacau, Romania

Despre FRUCTEX SA

Descrierea societății dvs (detalii complete , domeniul de activitate, produse servicii, etc): Societatea comercială Fructex Bacău SRL s-a constituit în data de 11.01.2010, prin modificarea formei juridice a societății Fructex SA ( din societate pe acțiuni in societate cu răspundere limitată). Societatea comercială Fructex S.A. Bacău s-a constituit prin transformarea Staţiunii de Cercetare şi Producţie Pomicolă Bacău în societate comercială prin H.G. nr 46 din 12 februarie 1994 în baza legii 31/1990.
Societatea Fructex Bacău SRL promovează alături de cultivatorii de fructe din Romania și nu numai, o abordare profesionistă, responsabilă, a problemelor de protecția plantelor și a problemelor agriculturii romanești, in general.
Fructex Bacău S.R.L oferă consultanță pomicultorilor asupra producerii materialului saditor și a tehnologiilor de cultivare. Centrul nostru de cercetare este recunoscut pentru biotipurile de măr, vișin și catină in intreaga țara.
Fructex Bacau S.R.L. este o companie modernă, orientată spre consumatori, ce aplică o tehnologie de cultura și productie de ultimă generație. Astfel succesul nostru se datorează tradiției, experienței, calitatii produselor noastre precum și importanței pe care o dăm partenerilor noștri.
Activitatea companiei se împarte în patru departamente distincte: cercetare, producție de fructe, producție material săditor pomicol certificat și consultanță în pomicultură.
Cercetare
De-a lungul anilor, societatea Fructex Bacău S.R.L a fost și este implicată in multiple proiecte de cercetare naționale și internaționale, ca și coordonator de proiect sau partener. Dintre acestea cele mai recente sunt MULTIECOPLANT și ECOHIPOCARP, in care societatea a avut rolul de coordonator de proiect si partener principal.
www.multiecoplant.ro -Ameliorarea potentialului genetic si caracterizarea complexa a biotipurilor din grupaplante de viitor, cu impact asupra dezvoltării ecologice și durabile în pomicultură
www.ecohipocarp.ro -Proiectul vizeaza obtinerea unui fundament teoretic pentru selectarea biotipurilor valoroase de catina de pe teritoriul României și constituirea unei colecții naționale de germoplasma
O realizare importantă a societații a fost brevetarea și omologarea a opt soiuri de cătină, care se comercializează la scară largă pe piața din România și Europa si a unui soi de mar AMALIA, soi autofertil, prezintă imunitate de câmp la atacul de rapan (Venturia inaiqualis) și comportare bună la fainare.
De asemenea sunt în curs de brevetare și omologare două soiuri de corn , un soi de maces, un soi de cireș și un soi de măr.
SOIUL DE MAR AMALIA
Soiuri de catina omologate
1.SILVIA - Brevet nr. 00151
2.SERPENTA -  Brevet nr. 00152 
3.AURAS -  Brevet nr. 00153
4.VICTORIA  - Brevet nr. 00154
5.TIBERIU - Brevet nr. 00155
6.DIANA - Brevet nr. 00156
7.OVIDIU - Brevet nr. 00157
8.STAR - Brevet nr. 00525
 În vederea extinderii activității de producție pentru piața BIO, societatea Fructex Bacău S.R.L are în procesul conversie și certificare diverse parcele de teren pe care se va planta material săditor pomicol certificat BIO și parcele certificate ecologic. Producere material saditor certificat, consultanta in pomicultura Anual, societatea produce în medie 200.000 pomi și arbuști fructiferi din diferite specii și soiuri, fiind un lider pe piața locală. Materialul biologic este certificat liber de boli virotice si autentic ca și soi. Departamentul de consultanță, oferă servicii de consultanță pomicolă in vederea organizării de plantații pomicole, precum și eficientizarea tehnologiilor de cultură, recoltare și valorificare.
În acest moment societatea oferă servicii de consultanță pentru diferiți clienți, din mai toate județele țării. Multe din aceste noi exploatații au obținut rezultate notabile și producții peste așteptări.
Echipa de specialiști ai Societății este formată din horticultori cu realizări și experiențe deosebite.
De-a lungul timpului Fructex a format specialiști care sunt acum proprietari de plantații sau ocupă funcții de înaltă specialitate.
Pentru toamna 2019 primăvara 2020 societatea poate să vândă material saditor pomicol și butasi de cătină inradacinati certificați ecologic, categoria- Certificat din urmatoarele soiuri:
MĂR:
Golden Lassa
Golden Rush
Amalia
Golden Orange
Danly Red
Ariane
Red Topaz
Topaz
Caterina
CIRES:
Regina
Sweet Heart
Early Red
Giant red
Kordia
Van
BUTAȘI DE CĂTINĂ
Serpența
Auraș
Ovidiu
Silvia
Diana
Tiberiu
Victoria
Star
Cuvinte cheie:
Pomicultura, Cercetare, Dezvoltare, Bio, Ecologic, Certificat, Consultanta

Domeniu de activitate

Cuvinte Cheie

copyrights © 2018 Millenium Management srl. Realizare: Gloobus Software Development.   All rights reserved.