CRAMA VILLA VINEA CASTEL VINUM SRL

Mica

Adresa: Principală, nr. 243 (Cod postal:547185), Mica, Jud. Mures, Romania

Despre CRAMA VILLA VINEA CASTEL VINUM SRL

Vinurile VILLA VINEA sunt rezultatul unui microclimat unic, seva unui pamant extraordinar, amplasat pe valea râului Tarnava Mica, una dintre cele mai vechi regiuni viticole ale Transilvaniei. Combinatia de soiuri plantate pe pantele cu expozitie predominant sudica, este unica. Vanturile vestice si nord-vestice favorizeaza reglarea ritmului vitei de vie, evaporand apa in exces provenita din roua diminetii, ceata sau precipitatii, ajutand, astfel, ca strugurii sa retina zaharuri, aciditate tipica si arome specifice acestui terroir.

Povestea a inceput in jurul anului 2001, cand Heiner Oberrauch a descoperit aici, in inima Transilvaniei, acest loc plin de promisiuni. Dorinta lui a fost de a crea vinuri unice, cu mult caracter, de neuitat pentru toti cei ce urmau sa le deguste. Solurile au fost cartate, studiate, iar profilul lor geologic a aratat sedimente formate, cu precadere, din argila, minerale si cantitati de apa ideale pentru ce avea el in minte.

In cursul urmatorilor ani, 32 de hectare au fost plantate cu soiuri nobile locale, Feteasca Alba, Feteasca Regala si Feteasca Neagra, alaturi de soiuri clasice, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewurztraminer, Muscat Ottonel, Pinot Noir si Merlot. Mai tarziu, un soi alb, de origine germana, Kerner si unul rosu, de origine austriaca, Zweigelt, au fost adaugate la soiurile déjà plantate. Vinurile rezultate din aceste soiuri sunt doua dintre vinurile preferate ale lui Heiner, de acasa, din Tirolul italian.

Oenologul cramei este italianul Celestino Lucin, detinatorul titlului Winemaker of the Year 2009, acordat de publicatia italiana de vinuri Gamberto Rosso, asistat de catre seful de crama Mihaly Denes. Combinatia intre traditia vinului transilvanean si tehnologia moderna si inovatoare, in acest caz, conduce la un rezultat care poate fi regasit in titlurile si medaliile acordate vinurilor VILLA VINEA, inca din primul an de prodictie, 2011, vinuri deosebite prin complexitatea aromatica, echilibru, tanini catifelati si un post-gust lung.

Pastrarea autenticitatii locului a fost unul dintre criteriile de baza in constructia cramei. Turnul, caracteristic zonei Transilvaniei medievale, vegheaza asupra frumoaselor dealuri plantate cu diferite soiuri de struguri din intreaga Europa, a satelor cuibarite in vale si a raului serpuind la baza podgoriei. Este un loc cu o atmosfera deosebita, la fel de impresionant ca vinurile create aici. Si cu ajutorul oamenilor de pe valea Tarnavei Mici s-a creat un loc aparte din care rezulta “picaturi foarte speciale” – vinurile VILLA VINEA.

Produse / Preturi / Servicii

Riesling de Rin

Data adaugarii: 2018-07-23

Descriere: Riesling de Rin

Pret: 34,00 lei

Rozè Zweigelt

Data adaugarii: 2018-07-23

Descriere: Rozè Zweigelt

Pret: 36,00 lei

Merlot

Data adaugarii: 2018-07-23

Descriere: Merlot

Pret: 40,00 lei

Sauvignon Blanc

Data adaugarii: 2018-07-23

Descriere: Sauvignon Blanc

Pret: 37,00 lei

Feteasca Regala

Data adaugarii: 2018-07-23

Descriere: Feteasca Regala

Pret: 33,00 lei

Kerner

Data adaugarii: 2018-07-23

Descriere: Kerner

Pret: 34,00 lei

copyrights © 2018 Millenium Management srl. Realizare: Gloobus Software Development.   All rights reserved.