Cum construim casele de locuit din lemn masiv sau in osatura din lemn?

La aceste constructii de case din lemn masiv grosimea elementelor de perete poate varia de la 40 mm la 120 mm. Peretii exteriori pot fi izolati de 50 – 150 mm grosime. Izolatia se acopera cu lambriuri de 19 mm sau cu gips-carton. Casele de lemn pot fi realizate prin technica elementelor imbinate cu nut si feder sau prin technica „stalpi si grinzi”. Pentru casele cu osatura din lemn, se ridica o structura din lemn care cuprinde peretii si sarpanta. Izolatia, conductele de electricitate si de apa se plaseaza in aceasta structura. Structura este acoperita la exterior si la interior.

Pentru exterior se folosesc cel mai adesea lambriuri din lemn plat sau semi-rotunde si tencuiala. La interior se folosesc lambriurile plate sau rigips si mobila din lemn masiv.

Casele pe structura din lemn, sunt executate in baza calculelor structurale primite din partea clientului, casa va fi realizata in rosu cu pereti, structura, tavan, acoperis. Instalatiile se introduc in structura care se va inchide cu rigips.Pentru exterior se folosesc cel mai adesea lambriu din lemn plat sau semi-rotunde si termoizolatie cu tencuiala. La interior folosim lambriu drept sau OSB si rigips si mobilier din lemn masiv.

Acoperisul este prevazut pentru cu izolatie din vata minerala de 100-150 mm grosime cu grinzi la vedere sau fara grinzi.

Usile si ferestrele sunt din lemn stratificat pentru geam termopan. Acoperisul este prevazut pentru o izolatie de 100-150 mm grosime. Grinzile pot fi aparente sau ascunse.

Scarile si tamplaria sunt din lemn masiv si sunt conforme normelor europene. Daca aceste motive – descrieri nu v-au convins inca atunci contactati-ne si va vom prezenta mai multe detalii referitor la constructia acestor case din lemn.

Vezi si alte articole adaugate de LEMACOM SRL

copyrights © 2018 Millenium Management srl. Realizare: Gloobus Software Development.   All rights reserved.